Laboratorium diamant

Onze laboratoriumdiamant wordt op precies dezelfde wijze gevormd als natuurlijke diamant.

Uit een gedeelte van de as van de overledene wordt de koolstof gezuiverd die nodig is om de diamant te vormen. Een gedeelte van deze koolstof wordt samen met nog andere toevoegingen in een cilinder gestopt. Deze wordt op zijn beurt onder een enorme constante druk gebracht van 55.000 atm, op een temperatuur van ongeveer 1600 tot 1800 graden Celsius.

De ruwe diamant groeit dan, naargelang de gewenste grootte, gedurende 7 tot 14 dagen aan, een proces vergelijkbaar met dat in de natuur. De verkregen diamant zal op de schaal van MOHS eveneens een hardheid van '10' behalen.

Door de aanwezigheid van het element 'Boron' krijgt de diamant een blauwe kleur. De intensiteit van deze kleur zal afhangen van de precieze hoeveelheid Boron. Buiten onze wil om kan de steen in uitzonderlijke gevallen ook onzuiverheden bevatten.

Deze ruw gegroeide diamanten worden in onze eigen slijperij in Antwerpen, C.R. Diamond Polishing Works bvba, in de door u gewenste vorm geslepen volgens de regels van de kunst. Zo wordt de geslepen diamant pas echt uw eigen SoulGem.

Een erkend laboratorium bezorgt u een uniek certificaat, waarvan het nummer in de rondist wordt gelazerd. Zo is uw SoulGem voor altijd herkenbaar. U kunt eventueel ook een naam en datum laten graveren in de steen.